Now Reading
Γραβάτα: Διαχρονική και κλασική

Γραβάτα: Διαχρονική και κλασική

Η γραβάτα είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και κλασικά αξεσουάρ της ανδρικής γκαρνταρόμπας. Από την εμφάνισή της, έχει συνδεθεί με την επίσημη και επαγγελματική εμφάνιση, αλλά και με την κομψότητα. Η γραβάτα έχει τις ρίζες της στον 17ο αιώνα, όταν οι Γάλλοι στρατιώτες εντυπωσιάστηκαν από τα υφαντά κασκόλ που φορούσαν οι Κροάτες και τα έφεραν πίσω στη Γαλλία. Εκεί, εξελίχθηκαν στη γραβάτα που γνωρίζουμε σήμερα.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι γραβατών, όπως η κλασική γραβάτα, η λεπτή (skinny) γραβάτα, η ascot και άλλες. Κάθε τύπος επιλέγεται ανάλογα με την περίσταση και το στυλ του κάθε άντρα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δέσετε μια γραβάτα, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι οι κόμποι Four-in-Hand, Half-Windsor και Full-Windsor. Η επιλογή του κόμπου εξαρτάται από το πάχος της γραβάτας και το στυλ του πουκαμίσου.
Η γραβάτα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε άντρα που θέλει να δείχνει καλοντυμένος και κομψός. Είτε επιλέγετε μια κλασική γραβάτα, είτε μια πιο τολμηρή επιλογή, σίγουρα θα προσθέσει μια πινελιά κομψότητας στην εμφάνισή σας.

© 2023 Menstatus. All Rights Reserved. | Terms Of Use

Scroll To Top