Now Reading
Κέρκυρα: Το νησί των αντιθέσεων

Κέρκυρα: Το νησί των αντιθέσεων

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, αλλά και ένα από τα πιο πολυσύνθετα. Συνδυάζει τη μεσογειακή γοητεία με τη βενετσιάνικη κληρονομιά, τη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια με τη βρετανική επίδραση και τη φυσική ομορφιά με την πολιτιστική. Ένα ταξίδι στην Κέρκυρα είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψετε τις αντιθέσεις που κάνουν αυτό το νησί μοναδικό.

Η πόλη της Κέρκυρας είναι η πρωτεύουσα και το κέντρο του νησιού. Δεν είναι μόνο μια όμορφη και κοσμοπολίτικη πόλη, αλλά και μια πόλη με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό. Γύρω από τη μεγάλη πλατεία της Σπιανάδας, που είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, βρίσκονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης:

Το Παλαιό Φρούριο, που χτίστηκε από τους Βυζαντινούς και ενισχύθηκε από τους Βενετούς και τους Βρετανούς.

Τo Nέo Φρoύριο, που χτίστηκε από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα για να προστατεύσει την πόλη από την οθωμανική απειλή. Έχει τριγωνικό σχήμα και εντυπωσιακούς προμαχώνες.

Τo Aχίλλειoν, το νεοκλασικό παλάτι που χτίστηκε από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ (Σίσι) τον 19ο αιώνα ως θερινό καταφύγιο. Είναι διακοσμημένο με αγάλματα και πίνακες εμπνευσμένους από την ελληνική μυθολογία, ειδικά από τον Αχιλλέα, τον ήρωα του Τρωικού Πολέμου. Στεγάζει επίσης μουσείο και κήπο με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Τα Μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο παρουσιάζει αντικείμενα από τους αρχαίους και ρωμαϊκούς χρόνους, το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο εκθέτει εικόνες και τοιχογραφίες από τη μεσαιωνική περίοδο, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί μια συλλογή έργων τέχνης από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και άλλες χώρες, και το Μουσείο Χαρτονομισμάτων, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία του ελληνικού νομίσματος.

Η Κέρκυρα διαθέτει πάνω από 200 χιλιόμετρα ακτογραμμής με ποικιλία παραλιών για όλα τα γούστα. Από μεγάλες και οργανωμένες αμμουδιές με θαλάσσια σπορ και beach bars, μέχρι μικρούς και απομονωμένους κολπίσκους με βότσαλα και πεύκα. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κέρκυρας είναι:

Η Παλαιοκαστρίτσα, που είναι ίσως η πιο φωνογραφημένη παραλία του νησιού. Αποτελείται από έξι μικρούς κόλπους με κρυστάλλινα νερά και πράσινους λόφους. Στην περιοχή υπάρχει και το μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας, που βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου και προσφέρει υπέροχη θέα.

Τo Canal d’ amour, που είναι μια από τις πιο ρομαντικές παραλίες της Ελλάδας. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, όποιο ζευγάρι κολυμπήσει στη στενή διώρυγα που δημιουργείται από δύο βράχους, θ’ αποκτήσει αθάνατη αγάπη. Η παραλία είναι αμμώδης και έχει και λάσπη με ιδιότητες spa.

Η Γλυφάδα, που είναι μια από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες.

See Also

Η Κέρκυρα είναι γνωστή για την πλούσια και πολύχρωμη κουζίνα της, που αντανακλά τις διάφορες επιδράσεις που δέχτηκε το νησί από τους διαφορετικούς λαούς που το κατοίκησαν. Τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά, τα λαχανικά και τα φρούτα, το ελαιόλαδο και το κρασί, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα, όλα συνθέτουν μια γευστική παλέτα που θα σας μείνει αξέχαστη.

Η Κέρκυρα δεν είναι μόνο ένα νησί για χαλάρωση και ηρεμία, αλλά και ένα νησί για διασκέδαση και περιπέτεια. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην Κέρκυρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας.  Το νησί έχει πλούσιο υδάτινο βιότοπο με πολλά είδη ψαριών και θαλάσσιων οργανισμών. Μπορείτε να ψαρέψετε με βαρκάκι, με καλάμι και με ψαροντούφεκο. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε εκδρομές ψαρέματος με εξειδικευμένους οδηγούς.

Μπορείτε να κάνετε καγιάκ και να εξερευνήσετε την ακτογραμμή του νησιού, να απολαύσετε τη θάλασσα και τον ήλιο, να ανακαλύψετε σπήλαια και νησίδες, και να γνωρίσετε την πλούσια υδάτινη ζωή. Επίσης το ποδήλατο είναι μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες στην Κέρκυρα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορους τύπους ποδηλάτων, όπως mountain bike, road bike, city bike, ή electric bike, και να ακολουθήσετε διάφορες διαδρομές, όπως ασφάλτου, χώματος, βουνού, ή παράκτιες. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε οργανωμένες εκδρομές ποδηλάτου με έμπειρους οδηγούς και να γνωρίσετε τη φύση και την κουλτούρα του νησιού.

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που θα σας μείνει αξέχαστο και  Θα σας προκαλέσει να ανακαλύψετε τις αντιθέσεις που το κάνουν μοναδικό. Επισκεφτείτε την!

© 2023 Menstatus. All Rights Reserved. | Terms Of Use

Scroll To Top