Λιγκουίνι με θαλασσινά : Η μεσογειακή φινέτσα στο πιάτο
by MS Team
Ένα πιάτο που αποδεικνύει ότι η απλότητα, όταν συνδυάζεται με ποιότητα, μπορεί να γίνει πραγματική πολυτέλεια.
Υπάρχουν φαγητά που μιλούν με τη φρεσκάδα τους, την απλότητα και τη δύναμη της γεύσης. Τα λιγκουίνι με θαλασσινά ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Η ραφινάτη ισορροπία μεταξύ ιταλικής τεχνικής και μεσογειακής αίσθησης δημιουργεί ένα πιάτο που αποπνέει κομψότητα, την ισορροπία και τη γεύση της θάλασσας.
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.
- Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με την πιπερίτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα μύδια, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 4–5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
- Ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα στο τηγάνι με λίγο από το νερό που έβρασαν και τα ανακατεύουμε απαλά να δέσουν με τη σάλτσα.
- Ολοκληρώνουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Wine pairing
Συνόδεψε το πιάτο με ένα Vermentino ή ένα Ασύρτικο. Δύο κρασιά που τονίζουν τη θαλασσινή φρεσκάδα, χωρίς να την καλύπτουν.
Καλή απόλαυση!
